Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Αιθεροβάμονες...Δεν είστε άλλο παρά απλοί αιθεροβάμονες...
Νομίζετε πως ταξιδεύετε ψηλά, στον ουρανό
Πιστεύετε πως όλα θα τα καταφέρετε με αμελητέα προσπάθεια
Επιμένετε στην ψευτοεπανάσταση της γενιάς σας
Ατενίζετε τη ματαιοδοξία των προηγούμενων
Και νομίζετε πως είστε και ρεαλιστές!

Δεν είστε άλλο από μια απλή καταστρατήγηση του ονείρου
Αναζητάτε τάχα το τέλειο σύστημα, για να καλύψετε τις δικές σας αδυναμίες
Βαθιές, σαν κόψιμο από μαχαίρι ενός χασάπη στο άδειο σας κρανίο 
Φαινομενικά αντιφατικές με τις ρηχές σας αντιληπτικές ικανότητες
Τις άγνωστες μέχρι και στους υποκινητές τους "ιδεολογίες"
Και τα επιφανειακά σας "κινήματα"! 

Πορείες, βανδαλισμοί, καταστροφές
Κρίμα στην μάνα που σας γέννησε! 
Κρίμα στο τσιμέντο αυτής της χώρας που σας κουβαλά
Στην βρώμική της ράχη, κρίμα στα λόγια που χαραμίζονται στο στόμα σας
Κρίμα στα σχολεία που ανέχονται την αηδία και την υποκρισία σας
Κρίμα στο οξυγόνο που σπαταλά η ανασφάλεια και τα κόμπλεξ σας!

Δεν είστε άλλο παρά απλοί αιθεροβάμονες...
Ασχημαίνετε τον ουρανό ακόμη και με τη σκέψη των βημάτων σας
Και συνεχίζετε εις τους αιώνας των αιώνων το "σωτήριο" 
- Κατά την κρίση σας - 
Και "δικαιωτικό" - κατά την ανοησία σας! - έργο
Λέξη σωστή στο στόμα δεν αρθρώνετε, και θέλετε ν' αλλάξετε τον κόσμο! 

Δεν είστε άλλο παρά απλοί αιθεροβάμονες... 
Κι ακόμη κι όσοι σας περιγελούν, κουράστηκαν ν' ακούν τις ασυναρτησίες σας
Χείριστοι των χειρίστων, απαράδεκτοι απ' τους πολλούς
Κι είναι η προβλεψιμότητά σας ακριβώς σαν κι εσάς:
Περπατά - ή νομίζει πως το κάνει - στο κενό του αέρα
Και αναμασά τις ίδιες καραμέλες για άδικα συστήματα, επαναστάσεις και ψευτοαναβρασμούς... 

12 σχόλια:

 1. Βαφτίσαμε τον χαβαλε επανάσταση και την κακομοιριά μας ιδεολογία…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. απο το τίποτα, μπορει να ξεκινήσει κατι μεγαλο...εστω μια αντίδραση...απο τη σιγουριά του καναπε, απο την απάθεια, απο το ραγιαδισμό... καλύτερα αυτο.

  καλο απόγευμα Ναταλια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. iLiAs έχεις δίκιο.
  Απλά το κακό είναι πως οι σοβαρές αντιδράσεις κι επαναστάσεις καταπνίγονται από τις "χαβαλετζίδικες".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Nescentes Morimur...

  Πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Έτσι είναι πραγματικά... Χειρότερο απ' αυτό για τον κόσμο δεν έχει...

  Καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ηλία μου...

  Με καλύπτει το σχόλιο του Nescentes Morimur!!

  Καλό σου βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. επανάσταση πρέπει να κάνουν οι παντες. να σταματήσουν να είναι έρμαια, να σταματήσουν να τρώνε κουτόχορτο, ν αξιολογήσουν λίγο τη ζωή τους γιατί αλλιώς μας βλέπω ομαδικώς να πέφτουμε στη λούμπα!
  καλύτερα να ρωτά κανείς χίλιες φορές μέχρι να εμπεδώσει κάτι παρά να καλύπτει την ασχετοσύνη του με καφρίλες.
  κάπως έτσι.
  καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Summertime Blues...

  Επανάσταση ναι, ψευτοεπανάσταση για μια δήθεν απελευθέρωση, όχι... Σ'ευχαριστώ πολύ,

  Καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μεγάλη πόρτα άνοιξες..

  Καλημέρα Ναταλία,
  Δεν μπορώ παρά να σε συγχαρώ για την ανάρτηση. Προσπάθησες να περιγράψεις μία κατάσταση που βιώνουμε εδώ και λίγες δεκαετίες.
  Η ανάρτησή σου εν πολλοίς πρέπει να έχει δύο-τρείς αποδέκτες.
  1. Τους παρακρατικούς μηχανισμούς που επιδιώκουν την αποδυνάμωση κάθε λαϊκής κινητοποίησης. Και αυτό το μέτωπο μπαχαλοποίησης-βανδαλισμών-τρομοκράτησης είναι φαντάζομαι ο κύριος αποδέκτης της ανάρτησής σου. Είναι οι συμμορίες αυτές που προβοκατόρικα, προκλητικά αναίτια βανδαλίζουν κάθε κινητοποίηση.

  2. Είναι η καθ' έξη "μπαχαλάκηδες" άνευ δόλου όμως που προσπαθούν είτε να εκτονωθούν, είτε να ηρωοποιηθούν (στα μάτια τίνων άραγε ;), πράττοντας και ακολουθώντας, παρασυρόμενοι πολλές φορές από τις δόλιες συμμορίες. Η δράση τους επιφέρει μια μπαχαλοποίηση, μια άνευ πολιτικού λόγου σύγκρουση με την καταστολή (αστυνομία), μη εμπεριέχοντας κανέναν συμβολισμό, καμμία συνειδητή πολιτική πράξη.

  3. Τέλος είναι εκείνοι που -άσχετα αν διαφωνούμε μαζί τους- επιλέγουν στόχους με "νόημα" κατ' αυτούς, δεν σπάνε για να σπάνε δηλαδή.

  εδώ τελειώνει η πολιτική ανάλυση..(πάντα κατά την αποψή μου).

  Θα θέσω όμως ένα γενικό ερώτημα: τί είναι αυτό που επιτρέπει την παρεκτροπή από την "ορθή" πολιτική δράση ; Τί είναι αυτό που ωθεί απελπισμένους νεαρούς στο να σπάνε τον καθρέπτη μιας κοινωνίας που δεν τους μοιάζει ; Τί είναι αυτό που επιτρέπει στις συμμορίες του παρακράτους να αλωνίζουν ; Τέλος τί είναι αυτό που μας απαγορεύει να εμβαθύνουμε σε τέτοια φαινόμενα ;

  Είμαι σίγουρος και σε μερικές περιπτώσεις έχει αποδεχθεί πως με τα παιδιά της (2) και της (3) περίπτωσης μπορείς να επικοινωνήσεις και να θέσεις σε προβληματισμό (από τους ίδιους) την επιλεγμένη δράση τους. Γιατί απλά όπως ανέφερα κινούνται χωρίς δόλιους σκοπούς.

  Χθές, σήμερα,είναι οι μπαχαλάκηδες. Αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι που σαν δράση θα έχουν π.χ. τις κλοπές και το μοίρασμα της λείας σε άλλον κόσμο. Σε μια κοινωνία που έχει διαλυθεί όχι από τους κοινωνούντες, αλλά από τους επιτελείς του διχασμού, του ατομικισμού και της εκμετάλλευσης, ας εστιάσουμε στις αιτίες, τις βαθύτερες. Και ας μελετήσουμε σε κάθε περίπτωση τα κίνητρα.

  Τέλος θα πώ τούτο: Προτιμότερος ένας μάταιος αγώνας, παρά μια μάταιη ζωή. Θα μπορούσα να σου πώ περρισότερα, αλλά θα γινόμουν κουραστικός και για τους αναγνώστες-φίλους.
  Καλή σου μέρα και πάλι.
  Θ.Α.

  3. Τ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. e-Apenanti...

  Καλημέρα! Συμφωνώ με την πολιτική σου ανάλυση, κι εγώ κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου, όπως είναι φανερό... Ωστόσο οι "Ρομπέν των Δασών" που περιγράφεις σε κάποιο σημείο μάλλον μαζεύτηκαν πολλοί τελευταία, και οι "μάταιοι αγώνες" ακόμη περισσότερο... Σίγουρα μερικές φορές τα προτιμάς από μια "μάταιη ζωή", όπως λες κι εσύ, αλλά προσπαθείς τουλάχιστον να εμποτίζεις τον όποιο αγώνα σου με νόημα και πραγματικά αίτια, όχι με επιφανειακά κίνητρα που τελικά ούτε ο ίδιος δεν μπορείς να αναλύσεις... Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, μα τελευταία μου φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου επιδιώκει να εκδηλώσει το "δίκιο" του με έναν όχι και τόσο καλό τρόπο κι αυτό έχει ως τελική απόρροια να το χάνει και αυτό! Όσον αφορά στις περιπτώσεις (2) και (3) που αναφέρεις, εγώ να συμφωνήσω, δεν έχω δόλιους σκοπούς και κίνητρα... Όμως τι καταφέρνουν με το να μετουσιώνουν την ενδεχόμενη οργή ή πίκρα τους σε συνεχή καταστροφή και αλλοίωση των όσων μας βοηθούν ακόμη και τώρα να επιβιώσουμε; Κι ακόμη κι αν δεχτούμε αυτούς τους "αγαθούς" σκοπούς κι αν υποθέσουμε πως δεν είναι δόλιοι, τα μέσα τα ίδια που χρησιμοποιούνται για την επίτευξή τους είναι δόλια και υπεύθυνα για ένα μεγάλο μέρος τουλάχιστον της χαοτικής αυτής σύγχρονης πραγματικότητας. Οπότε, θα ήταν άδικο να στηλιτεύσουμε την συμπεριφορά τους; Δεν νομίζω... Φαίνεται πως μερικοί έχουν χάσει τον έλεγχο, και δεδομένου ότι ούτε η καταστολή (αστυνομία) που αναφέρεις είναι ιδιαίτερα ικανή, το πρόβλημα αντί να αμβλύνεται οξύνεται συνεχώς και μοιάζει σαν ντόμινο που παρασύρει αθώους και μη στο χάος και το αδιέξοδο... Έτσι τουλάχιστον το ένιωθα εγώ γράφοντας αυτά τα λόγια...

  Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, να έχεις μια όμορφη μέρα
  Τα λέμε σύντομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. "Οπότε, θα ήταν άδικο να στηλιτεύσουμε την συμπεριφορά τους; Δεν νομίζω... "

  Σωστά, όχι απλώς να στηλιτεύσουμε αλλά να κατακρίνουμε με διάθεση να τους εμπνεύσουμε-αν είναι δυνατόν- έναν άλλο δρόμο. Που θα περιφρουρεί ό,τι έχουμε κατακτήσει, ό,τι είναι κοινό αγαθό, όποιον αγώνα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις πραγματικές αιτίες της φτώχειας, της ανισότητας, της αδικίας.

  ΥΓ. Ο χρόνος μου, ο χρόνος σου, είναι χρόνος για ένα καλύτερο αύριο. Είναι χρόνος που θυσιάζεται, χωρίς προσμονή ανταπόδοσης και δικαίωσης από κανέναν άλλο.

  ..Δωρεάν ελάβατε, δωρεάν δότε ημίν..

  Σου εύχομαι να έχεις πάντα την άνεση και την χάρη να γράφεις αυτά τα όμορφα κείμενά σου και να μας δίνεις αφορμές για βαθύτερες σκέψεις, για ταξίδια του νού πέρα από το εγώ, ίσως μέχρι τον Θεό.
  Θ.Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. e-Apenanti...

  Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα γεμάτα νόημα λόγια σου, κι εγώ σου εύχομαι να μας δίνεις πάντα το ερέθισμα με τα σχόλια και τις σκέψεις σου για προβληματισμό, ελπίδα και αναζήτηση, ίσως και μέχρι τον Θεό... :)

  Καλή σου μέρα και να περνάς όμορφα, σίγουρα θα τα πούμε σύντομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή