Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Ευχαριστήριο.Κάθε μέρα ευχαριστώ το Θεό. Τον ευχαριστώ, κι αυτή μου η ευγνωμοσύνη είναι αληθινή και τίμια, ακόμη κι αν καμιά φορά παραλείπω να την εκφράσω. Κάθε νύχτα μυστικά, από μέσα μου, προσεύχομαι σ' Εκείνον, για να προλάβω να ξυπνήσω και το επόμενο πρωί. Και Του είμαι ευγνώμων όχι μόνο γιατί με τόσα πάθη και τόσους σταυρούς που μου 'χει δώσει να σηκώσω μου χάρισε το μεγαλύτερο δώρο της ζωής, όχι μόνο γιατί με τον δικό μου κολοσσιαίο Γολγοθά μ' έχει πικράνει τόσο ώστε να μετουσιωθεί η ατελείωτη θλίψη σε πνευματική ενάργεια και πείρα και να ανααυτοδημιουργηθώ με τη βοήθεια και την καθοδήγησή Του, όχι μόνο γιατί με την ατυχία, ή μάλλον κακοτυχία που μου χάρισε, ενισχυμένη με την υστεροβουλία των ανθρώπων, πυροδοτήθηκε η γνώση, το "μάθημα" και η υπομονή, όχι μόνο για την στωικότητα που έμαθα να υπηρετώ και να υπακούω για όλη μου τη ζωή εξαιτίας του εσωτερικού, μαρτυρικού και πολλαπλού θανάτου μου, μα και γιατί τελικά είμαι στ' αλήθεια τυχερή και στ' αλήθεια "προικισμένη" κι "ευνοούμενη", που μπορώ και υφίσταμαι την αδικία της αιωνιότητας και του περάσματός της, μ' έχει, πραγματικά, Εκείνος στο πλευρό Του, στα δεξιά Του, και νιώθω σιγουριά, αν όχι ασφάλεια, χάρη στην επιδέξια διδαχή και την μεθόδευσή Του, και νιώθω επίσης πεφωτισμένη με τύχη, αμέτρητη και ανιδιοτελή τύχη και με την εύνοια Εκείνου, που ανοίγει τα μάτια μου κάθε μέρα όλο και περισσότερο και με βοηθά να πλησιάσω πιο κοντά Του. Κάθε μέρα ευχαριστώ το Θεό, που με προστατεύει με τον δικό Του, επιδέξιο τρόπο και εξασφαλίζει την ύπαρξη και την ευτυχία μου. Τον ευχαριστώ.

*Οξύμωρο, θα έλεγε κανείς, σε συνδυασμό με την προηγούμενη ανάρτηση. Φταίει η σύγχυση... 

12 σχόλια:

 1. Πέφτω, κάνω το σταυρό μου
  κι άγγελο έχω στο πλευρό μου.
  Δούλος του Θεού λογιούμαι
  και κανένα δε φοβούμαι.
  Καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Summertime Blues...

  Πολύ όμορφο... Στ' αλήθεια, "δε φοβούμαι"...

  Να έχεις ένα όμορφο βράδυ και καλό σου ξημέρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. να ειναι παντα στο πλευρο μας, τον χρειαζομαστε Ναταλια!
  καλημερα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Ανοίξαντος σου τὴν χεῖρα τὰ σύμπαντα πλησθήσονται χρηστότητος, ἀποστρέψαντος δέ σου τὸ πρόσωπον ταραχθήσονται". (Δαυίδ, ψαλμός 103).
  Έτσι, ο Ντοστογιέφκυ έγραψε: Ακόμη και αν δεν υπήρχε Θεός, έπρεπε να τον δημιουργήσουμε.

  Καλημέρα Ναταλία,
  Μιλώντας με τον Θεό, σε ποιόν μιλάμε ; Ευχαριστώντας τον Θεό, ποιόν ευχαριστούμε ; Ποτέ δεν απάντησα σε αυτά τα ερωτήματα. Θυμάμαι όμως ότι τον επικαλούμαι στη ζωή μου, καταφεύγω στους ναούς του-τους ταπεινούς-, ανακαλώ το "Πάντα εν σοφία εποίησας", αποσύρομαι στην ομορφιά του κόσμου που έπλασε, και, στις δύσκολες στιγμές μου αναζητώ τη λύπη και τη χαρά εκεί που η χαρά είναι χαρά, η λύπη λύπη, η αγάπη είναι αγάπη (Μ. Κούντερα-Το Αστείο).

  Και επειδή τέλειοι άνθρωποι δεν είμαστε, αναζητάμε τον Θεό που "Άγων άπαντας προς σέλας ζωφόρον".

  Και για να κλείσω το σχόλιο νομίζω ότι αρκεί η ωδή αυτή (ε' ωδή του κανόνα των Χριστουγέννων-Κοσμά Μελωδού).

  Θεὸς ὢν εἰρήνης, Πατὴρ οἰκτιρμῶν, τῆς μεγάλης Βουλῆς σου τὸν Ἄγγελον, εἰρήνην παρεχόμενον, ἀπέστειλας ἡμῖν΄ ὅθεν θεογνωσίας, πρὸς φῶς ὁδηγηθέντες, ἐκ νυκτός ὀρθρίζοντες, δοξολογοῦμέν σε, φιλάνθρωπε.

  Για να το ακούσεις πήγαινε: http://analogion.gr/glt/music/1029.mp3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ηλία μου...

  Μακάρι! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου,

  Καλή σου μέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. e-Apenanti...

  Πόσο ταιριαστά πάντα και προσεκτικά διαλεγμένα τα σχόλιά σου! Πολύ όμορφα όλα τα αποσπάσματα, και περισσότερο η ωδή που μου έστειλες...

  Είναι σημαντικό να έχουμε πίστη, ακόμη κι αν τον Θεό τον έχουμε εμείς τελικά "δημιουργήσει"... γιατί μερικές φορές τα δημιουργήματα είναι συγχρόνως και ανάγκες μας...

  Σ'ευχαριστώ τόσο για τον χρόνο, τα λόγια και τις παραπομπές σου.

  "Ο Θεός, ώσπερ η μετά πίστεως και ανιδιοτέλειας αγάπη, παν αμάρτημα συγχωρεί, πάσα αδυναμία, πάσα ένδεια και απορία πνεύματος απαλύνει."

  Καλή σου ημέρα και να περνάς όμορφα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://www.youtube.com/watch?v=OniajbXAJXE...!

  People throw rocks at things that shine..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Lonely...

  "If you were here we'd laugh about their vacant stares... But right now, my time is theirs..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τον χρειαζομαστε αυτην την εποχη ακομη περισσοτερο...

  Καλο ξημερωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Leviathan...

  Όταν η ζωή μας γονατίζει, ας θυμηθούμε ότι είμαστε στη σωστή θέση για να προσευχηθούμε...

  Καλό σου μεσημέρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Θεός μας τα δίνει όλα και Αυτός μας τα παίρνει όλα. Πολλές φορές είναι άδικος πολλές φορές μας δοκιμάζει. Άδικοι ήμαστε και εμείς που τον θυμόμαστε στα δύσκολα μόνο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. MaryKats...

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Οι άνθρωποι πολλές φορές γίνονται ακόμη πιο άδικοι...

  Σε φιλώ, καλό βράδυ και καλό ξημέρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή